Dum och ännu dummare

Trots att den gamla, fina och anrika sporten ishockey har ett fullständigt horribelt seriesystem, och att de som har ansvaret för detta – d.v.s. Hockeyligan och Ishockeyförbundet – ständigt lyckas överträffa sig själva i idioti, så har jag ändå en naiv föreställning om att ”nu är botten nådd, nu kan det inte bli värre”.

Men det kan det. För varje gång blir jag brutalt och skoningslöst sviken av min, trots allt sympatiska, godtrogenhet.

Ty det finns endast två saker som är oändliga: universums expansion och idiotin hos de som styr svensk hockey. För dem finns inga gränser.

Jag ska försöka komma ihåg det från och med nu.

Innan jag kom till denna deprimerande insikt hade jag emellertid en romantisk förhoppning om att en försoning likt denna skulle kunna ske:

Alltså en gång på gång sviken Fru Justitia som vandrar sorgset efter hopplöshetens väg mot evigheten, när plötsligt ett hopp tänds vid den tillryggalagda horisonten. Modstulet vänder hon sig om. På en liten, men bärande, moped kommer en tapper budbärare från Svenska Ishockeyförbundet farande. Han vinkar ivrigt och ropar ystert. Och även om hela hans jovialiska uppsyn signalerar glädje och oreserverad försoning, vågar inte – kan inte – den ständigt bedragna, och därav närmast apatiska, Fru Justitia ändra sitt dystra ansiktsuttryck. Speciellt inte sedan budbäraren slagit av mopeden och på ett ögonblick förändrat sin initiala gladlynta framtoning till en provocerande stursk apparition. Fru Justitia tittar skeptiskt. Hon kan ju inte veta då att det hela är dramaturgiskt genialt arrangerat av Hockeyligan. En genialitet de tidigare varit näst intill omänskligt skickliga på att dölja.

När så det heliga budskapet om att Hockeyligan till slut lyckats ta sitt förnuft till fånga och i samma stund slagits av snilleblixten att ”de ska utforma ett sportsligt rättvist seriesystem” – ”det är ju trots allt SPORT vi håller på med”, hade tydligen någon byråkrat insiktsfullt sagt – når Fru Justitia, kan dock inte hennes vemodiga sinne stå emot den oförställda glädje som likt en spontan publikvåg sprider sig genom hennes rättvisa kropp.

Hon hoppar över de adjektiva stegen skeptisk, tvivlande, förhoppningsfull och övertygad, och går på en millisekund direkt från dystert hopplös till oreserverat tillitsfull och optimistisk. Halleluja! Prisa hockeyguden! Hon bestämmer sig också, som en hyllning och symbol för den sportsliga rättvisa som nu skall införas i sporten ishockey, för att lägga två puckon… förlåt, puckar… i den symboliska vågskålen och byta ut sitt traditionella svärd mot en hockeyklubba. En Easton Stealth RS Grip.

Men tillbaka till den dystra verkligheten. I stället för att som i klippet säga ”totally redeem yourself”, tvingas jag tyvärr säga:

”När man trodde att de om möjligt inte kunde bli dummare, när man trodde att seriesystemets redan inneboende osportslighet inte kunde bli värre, så kommer de nu med ett förslag om att det lag som till äventyrs skulle åka ur Elitserien – och därmed gå miste om pengabidrag från Hockeyligan på 26 miljoner – ska erhålla en sorts fallskärm. En fallskärm bekostad av det lag från Hockeyallsvenskan som går upp.”

Det allsvenska laget ska alltså ge bort en del av det rättmätigt övertagna pengabidraget till det elitserielag som uppenbarligen är så sportsligt dåliga att de har åkt ut.

Varför i hela friden då?!!!

För att visa hur uppåt väggarna korkat detta är, kan man översätta dessa ekonomiska variabler till det allt egentligen borde handla om, d.v.s. sport.

Således: Varför inte låta det uråkta elitserielaget spela i allsvenskan med ett antal sportsliga handikapp (läs: fallskärmar)? Kanske börja matcherna med en 3-0-ledning, bara behöva sitta 1 minut i utvisningsbåset eller slippa offsideregeln så det blir lättare att komma in i anfallszonen?

Och den stackars allsvenska nykomlingen i Elitserien ska givetvis ha motsvarande ”straff”. D.v.s. börja matcherna med att ligga under med 3-0, sitta 3 minuter i utvisningsbåset och ha två blålinjer med offside att passera.

Man bara skakar på huvudet. Man skakar tills man blir yr i huvudet och hoppas att det hela ska vara en snurrig mardröm. Men i stället får man bara ännu mer huvudvärk än man av förslaget redan hade.

Suck. Det är de som styr svensk hockey som är snurriga i huvudet. Inte jag.

Avgå alla.

Väck mig när hela den här osportsliga mardrömmen är över.

Gonatt.

6 kommentarer

 1. Free beeg movies

  I was curious if you ever considered changing the structure of your website?

  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so
  people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for
  only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 2. Elena

  By so doing, you aren’t only making all your family
  members grow, you are also which makes it strong.
  Of course, allow us to not forget the strength of audio players, which made the right way to expanding the background music business insurance
  agencies several different brands that supply such devices.
  He created greater than 600 compositions, from operas to sonatas to full symphonies, and died tragically, mysteriously, before
  his 36th birthday in 1791.

 3. プロミス即日

  サラ金の迅速ローンは、急な資金が必要な人には、助かる金融取引方法です。会員は、昔より増加しています。プロミスでは、利用のない利用者には、30日間の無利息借入のサービスを受けることができます。まずは当日の借入で試してみるのがいいですね。資金繰りに困った時には、素晴らしい資金調達法です。

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>